Със своите съвременни и качествени продукти фирмата PENTAX полага всички усилия да ви помогне да запазите ценните моменти във вашето ежедневие. За потребителите това означава големи възможности и лекота на използване, съчетани с професионални стандарти по отношение на надеждността, прецизността и качеството. Фирменият девиз, „за вашите ценни моменти“, е израз на тази философия и на стремежа към качество.

PENTAX е известна по целия свят със своите технологични продукти в различни сфери, включващи системи за изображения (фотография/оптика), медицинска апаратура (например видео и оптични ендоскопи), промишлени прибори за наблюдение, лещи за очила, мобилни принтери и Интернет камери.

Фотоапарати и аксесоари
Фотоапарати и аксесоари PENTAX
Фотоапарати и акасесоари В продължение на години PENTAX е лидер в създаването на иновативни продукти.

Например в областта на фотографията:

  • 1952 г. – първата японска огледално-рефлексна 35мм камера;
  • 1986 г. – първата в света компактна камера с варио обектив;
  • 1997 г. – първата в света средноформатна огледално-рефлексна камера със сменяеми обективи и автоматично фокусиране;
  • 2001 г. – най-малката 4 мегаписелва дигитална камера;
  • 2002 г.- първият в света бинокъл с вградена цифрова камера и LCD монитор;
  • 2003 г. – патентованата система “Плъзгащ се обектив”, която позволява един варио обектив с трикратно увеличение да се побере в корпус с дебелина от само 2 см.;
  • 2005 г. – първата в света компактна камера, която може да се ползва под вода без допълнителни приспособления до дълбочина от 1,5 m.

За повече подробности и поддръжа, моля посетете официалния сайт за PENTAX на български.

Спортна оптика
Спортна оптика PENTAX
Спортна оптика Вип Трейдинг ООД има удоволствието да доставя до вас оптичните прибори за наблюдение с марката PENTAX. PENTAX е компания с изключително големи традиции и опит в създаването на едни от най-прецизните оптични уреди в света. Като доказателство за изключително висикото качество PENTAX дава 30-годишна пълна гаранция за своите продукти. За по-подробна информация и технически характеристики на всеки модел, посетете микросйта за спортна оптика PENTAX.

www.mypentax.eu/sportoptics