Petzval_Logo_130704Новият обектив Lomography Petzval 85 Art е зашеметяващо преоткриване на легендарния Petzval обектив, създаден във Виена през 1840.

Petzval 85 Art обектив е съвместим с всички Canon EF и Nikon F байонет аналогови и цифрови фотоапарати и предоставя на фотографи и видеографи възможност да заснемат неподражаеми изображения и видео.

Характерните снимки, заснети с Petzval 85 Аrt обектив, са разпознаваеми с тяхната острота и свежест в центъра, специфичната силна наситеност на цветовете, както и с прекрасния Swirly боке ефект, оригинално винетиране и плитка дълбочина на полето. Заради неповторимият Swirly боке ефект, Petzval 85 е идеален за портрети, в които искате вашия обект да е център на вниманието. Petzval 85 Lens разполага с висококачествена стъклена оптика и е произведен в Русия от Zenit, компания с дълга и забележителна история в дизайна на лещата.

Благодарение на подкрепата на над 3000 Kickstarter поддръжници, през 2013 г. Lomography успяха да произведат легендарния Petzval обектив за работа в 21-ви век. Само за 30 дни новият Petzval 85 Lens се превръща в един от най-успешните проекти „Kickstarter дизайн“ досега и Lomography споделят с огромно задоволство радостта си, че един от най-добрите портретни обективи в историята се възроди за вас!

За повече информация :

http://microsites.lomography.com/petzval-lens/

Можете да закупите този продукт при нашите партьори:

Фотопавилион
Фотосинтезис
ProPhotoBg