Вип Трейдинг е основана през 1992 година като вносител на Polaroid за България. След бурно развитие, компанията става вносител на PENTAX през 1998, на HITACHI през 2002, на Sanyo Eneloop и Motorola през 2005, на HTC през 2006, на Leica и Sony PlayStation през 2009.

В качествотото си на дистрибутор на продуктите на Sony PlayStation в момента ВИП Трейдинг ООД разполага с представителни офиси за контакт с ключови клиенти, вериги и мобилни оператори в Скопие, Нови Сад, Прищона и Тирана.

Понастоящем ВИП Тейдинг ООД е представител за територията на България и за някои от съседните държави на повече от 20 международни компании – водещи производители работещи в областта на игрови конзоли и игри, фото техниката и фотоматериалите, мобилни технологии и телефони, мултимедийни проектори и интерактивни системи за обучение и презентация, радиостанции, както и слънчеви очила и редица други технологични решения в областта на електрониката и оптиката.

Структура

С разрастването на компанията, се налага и нейното преструктуриране и отделянето на три основни клона на дейност:

  • Игрални конзоли и игри
  • Фото техника и телфони
  • Слънчеви очила

В компанията работят общо 26 служители. ВИП Трейдинг ООД развива и сервизна дейност за поддръжка на продуктите, които внася чрез наемане на три независими аутсорс сервиза.